Lepakkoluteen torjunta vaatii erikoisosaamista!

Lepakon luteet ovat erityinen loistyyppi, joka asuu lepakoiden pesissä. Ne ovat sopeutuneet lepakoiden elinympäristöön ja elävät hyödyntämällä lepakoiden veren ravintoarvoja. Lepakot pesivät yleensä välikatossa tai seinän rakenteissa, jossa myös lepakkoluteet asustelevat.

Lepakkoluteen torjunta. Lepakkolude eroaa seinäluteesta monin eri tavoin.
Tämä tässä on lepakkolude, joka asustelee lepakoiden kanssa.

Jos lepakon ja lepakkoluteen yhteiselo jostain syystä häiriintyy, lähtevät lepakkoluteet etsimään ravintoa talon sisätiloista, josta ne saa ravintoa ihmisistä sekä muista nisäkkäistä, kuten hiiristä, oravista, rotista jne.

Lepakkolude käyttäytyy erilailla kuin seinälude. Lepakkolude ei jää asustelemaan huonekaluihin, eivätkä ne jätä ulostejälkiä huonekaluihin. Näiden kiinni saaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Kesämökeillä ja omakotitaloissa majailevat lepakkoluteet käyvät syömässä ihmistä ja palaavat ruokailun jälkeen omaan pesäpaikkaansa talon rakenteisiin.

Lepakkoluteita torjutaan erilailla, kuin seinäluteita. Lepakkoluteiden torjunnassa on tärkeää tietää, että mitä tekee ja missä järjestyksessä, jotta torjunta onnistuu kerralla.

VAROITUS!

Vältä ehdottomasti luteiden torjuntaa myrkyillä, sillä tämä menetelmä ei ole tehokas kesämökin ludeongelman hävittämiseksi. Kesämökit ovat erityisiä paikkoja, joissa perinteiset torjuntatoimenpiteet eivät toimi, vaan vaaditaan erityistietoa ja oikea järjestys torjuntatoimien suorittamiseksi onnistuneesti. Meillä on yli sata onnistunutta kesämökin torjuntatapausta, mikä tekee meistä erittäin päteviä ja tehokkaita luteiden hävittämisessä näistä kohteista.
Kesämökeillä voi usein esiintyä lepakoita, jotka löytävät mukavan asuinpaikan yläpohjasta. Valitettavasti lepakoiden mukana voi myös ilmestyä lepakon luteita.
Lepakkoluteet ovat yleisiä kesämökeillä, jossa on lepakoita.

Olemme tehneet noin +100 lepakkoluteiden torjuntoja pitkin Suomea kesämökeillä sekä omakotitaloissa ja me tiedämme tarkalleen miten niitä torjutaan ja mitkä ovat tarvittavat toimenpiteet, jotta lepakkoluteista päästään eroon tehokkaasti.

Ammattilainen pystyy erottamaan, että onko kesämökillä kyseessä seinälude vai lepakkolude. Lepakkoluteen ja seinäluteen erottaminen on erittäin tärkeää, koska se vaikuttaa koko torjunnan onnistumiseen sekä käytettäviin torjuntatapoihin.

Haluatko viettää kesälomasi mökillä ilman luteita?

Ota meihin yhteyttä, niin sovitaan lepakkoluteiden torjunta-aika mökillesi. Teemme torjuntoja myös saaristossa, joten venematka ei ole ongelma, eikä myöskään sähkön puuttuminen. Meillä on kaikki tarvikkeet ja välineet lomamökkien tehokasta torjuntaa varten.

Referenssi: Lepakkoluteiden torjunta kesämökkikohteessa Paraisten saaristossa.