Lepakkoluteen torjunta vaatii erikoisosaamista!

Lepakkoluteet ovat pieniä, verenimijähyönteisiä, jotka kuuluvat loisien ryhmään. Ne ovat erikoistuneet imemään verta lähinnä nisäkkäistä, kuten linnuista, ihmisistä ja muista eläimistä. Lepakkoluteet ovat sopeutuneet elämään pääasiassa lepakoiden kanssa, ja ne ovatkin usein lepakoiden loisia.

Loiset voivat aiheuttaa lepakoille erilaisia haittoja, kuten terveysongelmia, ravinnon menetystä tai lisääntymisen häiriöitä. Monet loiset ovat erikoistuneet tiettyihin isäntäeläimiin ja voivat elää niiden kanssa symbioosissa, mutta tietyissä tilanteissa ne voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja isännälleen.

Lepakkoluteen torjunta. Lepakkolude eroaa seinäluteesta monin eri tavoin.
Tämä tässä on lepakkolude, joka asustelee lepakoiden kanssa.

Jos lepakon ja lepakkoluteen yhteiselo jostain syystä häiriintyy, lähtevät lepakkoluteet etsimään ravintoa talon sisätiloista, josta ne saa ravintoa ihmisistä sekä muista nisäkkäistä, kuten hiiristä, oravista, rotista jne.

Lepakkolude käyttäytyy erilailla kuin seinälude. Lepakkolude ei jää asustelemaan huonekaluihin, eivätkä ne jätä ulostejälkiä huonekaluihin. Näiden kiinni saaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Kesämökeillä ja omakotitaloissa majailevat lepakkoluteet käyvät syömässä ihmistä ja palaavat ruokailun jälkeen omaan pesäpaikkaansa talon rakenteisiin.

Lepakkoluteita torjutaan erilailla, kuin seinäluteita. Lepakkoluteiden torjunnassa on tärkeää tietää, että mitä tekee ja missä järjestyksessä, jotta torjunta onnistuu kerralla.

Riskinä on myöskin lepakkoluteiden pääsy mökkivierailijoiden irtaimistoihin ja kulkeutua sitä kautta vierailijoiden koteihin. Tällöin sinulla on ludeongelma kahdessa paikkaa samaan aikaan.

Varoitus myrkkyjen käytöstä

Kesämökeillä voi usein esiintyä lepakoita, jotka löytävät mukavan asuinpaikan yläpohjasta. Valitettavasti lepakoiden mukana voi myös ilmestyä lepakon luteita.
Lepakkoluteet ovat yleisiä kesämökeillä, jossa on lepakoita.

Olemme tehneet noin +100 lepakkoluteiden torjuntoja pitkin Suomea kesämökeillä sekä omakotitaloissa ja me tiedämme tarkalleen miten niitä torjutaan ja mitkä ovat tarvittavat toimenpiteet, jotta lepakkoluteista päästään eroon tehokkaasti.

Ammattilainen pystyy erottamaan, että onko kesämökillä kyseessä seinälude vai lepakkolude. Lepakkoluteen ja seinäluteen erottaminen on erittäin tärkeää, koska se vaikuttaa koko torjunnan onnistumiseen sekä käytettäviin torjuntatapoihin.

Haluatko viettää kesälomasi mökillä ilman luteita?

Ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin sovitaan lepakkoluteiden torjunta-aika mökillesi. Teemme torjuntoja myös saaristossa, joten venematka ei ole ongelma, eikä myöskään sähkön puuttuminen. Meillä on kaikki tarvikkeet ja välineet lomamökkien tehokasta torjuntaa varten.

Referenssi: Lepakkoluteiden torjunta kesämökkikohteessa Paraisten saaristossa.

Pyydä yhteydenottoa

Tiedämme, että joskus ei ole mahdollisuutta soittaa, tai saatat olla kiireinen juuri nyt. Jos haluat, voit täyttää yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin otamme sinuun yhteyttä sovitusti tai mahdollisimman pian.