Ludetorjunta ja luteiden tuhoaminen

Seinäluteiden torjunta ja niiden hävittäminen vaativat ammattilaisten osaamista.

Luteiden torjuntaa on syytä käsitellä vakavasti, sillä luteista on erittäin vaikea päästä eroon. Ammattilaisten apua suositellaan voimakkaasti luteiden hävittämisessä.

Ludetorjunta: Luteet tykkäävät asua sängyn välittömässä läheisyydessä, kuten sängyn päädyissä.

Luteet leviävät helposti naapurihuoneisiin, viereisiin tiloihin tai saapuvat vieraiden mukana, minkä vuoksi oikean torjuntamenetelmän valinta on ensisijaisen tärkeää. Luteiden hävittäminen on suositeltavaa tehdä huolellisesti yhdellä kertaa.

Tietämättömyys voi pahentaa tilannetta merkittävästi. Kun asukas ei tunne luteiden käyttäytymistä, hän saattaa omilla toimillaan levittää luteita huoneistossa, mikä tekee luteiden torjunnasta päivä päivältä kalliimpaa ja haastavampaa. Tämän vuoksi on suositeltavaa kääntyä aina alan ammattilaisten puoleen luteiden torjunnassa tai noudattaa ammattilaisten antamia ohjeita torjunnan suorittamisessa

Luteet ovat kehittäneet vastustuskyvyn myrkkyjä vastaan.

Luteiden torjunnassa täytyy olla pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen. Luteet ovat kehittäneet vastustuskykyä torjunta-aineille, ja ne eivät välttämättä kuole heti altistumisen jälkeen, joten ludetorjunta on näissä tapauksissa erittäin haastavaa, ellei jopa mahdotonta. Ludeongelmasta pääseminen voi kestää kuukausia, jos torjuntaan käytetään torjunta-aineita. Lisäksi torjunta-aineet eivät tuhoa luteiden munia, joten munista kuoriutuu uusia luteita huoneistoon.

Tämä tarkoittaa, että asukas joutuu sietämään luteita koko torjuntaprosessin ajan. Siksi on järkevää ryhtyä toimiin, jotka poistavat luteet välittömästi. Jos torjunta-aineita käytetään, luteet saattavat vain levitä muualle huoneistossa tai naapuriin, mikä tekee torjunnasta entistä vaikeampaa ja kalliimpaa.

Luteet ovat todellisia selviytymisen mestareita.

Luteet voivat selviytyä ilman ravintoa jopa 18 kuukautta, minkä vuoksi luteiden hävittäminen vaatii ammattitaitoa ja oikeiden menetelmien käyttöä. Muuten on vaikea olla varma torjunnan tehokkuudesta. Onko hävitystoimet todella onnistuneet vai ovatko luteet vain siirtyneet väliaikaisesti piiloon?

Yksittäisen kerros- tai rivitaloasunnon omatoimiset torjuntatoimet voivat usein siirtää luteet naapurihuoneistoihin, ellei asukas tiedä tarkasti, mitä torjunnassa tulisi tehdä ja missä järjestyksessä.

Luteiden kotikonstein tapahtuva hävittäminen

Kotikonstein tehtävä luteiden hävittäminen on äärimmäisen haastavaa, ehkäpä jopa mahdotonta, ilman asianmukaista ohjausta ja asiantuntijan neuvoja. Yksittäiset luteet voidaan kyllä torjua hyönteismyrkyn avulla. Sänky voidaan tarvittaessa hävittää ja vuodevaatteet pestä korkeissa lämpötiloissa. Luteet kuolevat alle kahdenkymmenen asteen pakkasessa, ja luteiden tehokkaaseen lämpökäsittelyyn tarvitaan yli +60 astetta. Kuitenkin luteiden moninaiset piilopaikat tekevät kotikonstein tehtävän torjunnan erittäin haastavaksi.

Kuluttajille tarkoitetut torjunta-aineet, jotka levitetään asuntoon, saattavat ajaa luteet väliaikaisesti piiloon tai pahimmassa tapauksessa siirtää ne naapuriasuntoon. Luteet eivät rajoitu vain sänkyyn, vaan niitä voi löytyä käytännössä mistä tahansa huoneistosta, kuten jalkalistojen takaa, vaatekaapeista, tauluista, verhoista, pistorasioista ja sohvista. Siksi suositeltavin tapa on ottaa välittömästi yhteyttä tuholaistorjujiin ja valita sellainen torjuntamuoto, joka tuhoaa luteet kerralla (Tehotorjunta).

Luteiden hävitys muutamissa tunneissa

Luteiden tehokas torjunta

Jos luteet ovat jo päässeet kotiisi, on aina suositeltavaa turvautua alan ammattilaisen apuun luteiden torjunnassa. Luteita voidaan torjua useilla eri tavoilla, kuten pakastamalla, torjunta-aineilla (ei suositeltavaa) ja tehotorjunnalla, eli lämpötorjunnalla sekä +180 c asteisella kuivahöyrytyksellä.

Tehotorjunta luteiden torjunnassa

Luteiden torjunnassa lämpötorjunta on torjuntamuotona aivan ylivoimainen tehokkaassa luteiden torjunnassa

Tehotorjunta, eli luteiden torjunta lämmön avulla, on tehokkain tapa päästä eroon luteista. Kun huoneen ja siellä olevien materiaalien lämpötila nostetaan yli seitsemäänkymmeneen (+70 °C) asteeseen, kaikki huoneessa olevat luteet, niiden munat ja eri kehitysvaiheet kuolevat samalla kertaa. Tehotorjunta on tilattavissa ainoastaan meiltä.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa tehokkaampaa tapaa päästä eroon luteista.

Lämpökäsittelyn muita etuja ovat muun muassa:

Nopeus: Luteiden torjunta kestää huoneiston koosta riippuen muutamasta tunnista maksimissaan yhteen työpäivään.
Edullisuus: Lämpötorjunnassa ei tarvitse hävittää lainkaan huonekaluja. Lämpötorjunta tehdään kerran, kun taas myrkytyksiä tarvitaan yleensä 3-6 kertaa.
Myrkyttömyys: Lapset ja lemmikit ovat aina vaarassa, kun myrkkyjä käytetään asuintiloissa. Myrkkyt ei myöskään tehoa luteisiin, koska luteet ovat kehittäneet niihin vastustuskyvyn, eivätkä myrkyt tuhoa luteiden munia lainkaan. Lämpökäsittely on täysin myrkytön tapa tuhota luteita.
Tehokkuus: Luteista päästään eroon kokonaan yhdellä käsittelykerralla.

Lämpötorjunnassa saat mielenrauhan

Lämpökäsittelyä käyttäessä sinun tai perheenjäsentesi ei tarvitse toimia luteiden syöttinä, toisin kuin muissa torjuntamenetelmissä. Lämpötorjunta on tehokkain tapa päästä eroon luteista heti ensimmäisellä käsittelykerralla.

Onnistuneita torjuntatoimia ympäri Suomea.

Tarjoamme seuraavia torjuntamuotoja