Torakan torjunta torakan torjunta frame

Kohteeseen tehtävä torakkatarkastus

Palvelumme alkaa kodissasi tai kiinteistössäsi suoritettavalla tarkastuksella. Torakkaesiintymän löytäminen ilman ammattilaisen apua voi olla vaikeaa. Torakoiden torjunta aloitetaan ensin torakkatarkastuksella, jonka avulla voimme määrittää tarvittavat toimenpiteet ja laatia suunnitelman torakoiden hävittämiseksi.

Faktaa suomessa esiintyvästä russakasta

Russakka, jota tunnetaan myös saksantorakkana, on kellanruskea hyönteinen, jonka voi tunnistaa kahdesta mustasta raidasta selkäkilvessä. Russakan siivet peittävät koko takaruumiin. Sen tuntosarvet ovat pitkät, taaksepäin kaartuvat ja rihmamaiset. Jalat ovat ulospäin suuntautuneet, pitkät, ohuet ja okaiset. Aikuisen yksilön pituus vaihtelee noin 9-30 mm:n välillä.

Russakka on haitallinen elintarviketuholainen

Russakat voivat aiheuttaa terveysongelmia, sillä ne voivat levittää bakteereja ja sairauksia. Ne voivat kuljettaa mukanaan mikrobeja ja tartuntatauteja, kuten salmonellaa ja stafylokokkeja. Lisäksi russakan eritteet ja kuolleiden russakoiden jäänteet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita joillekin ihmisille.

Tiivistys

  1. Ulkonäkö: Russakat ovat keskikokoisia hyönteisiä, joiden pituus vaihtelee lajista riippuen. Tyypillisesti ne ovat 1,5–3 cm pitkiä, mutta koko voi vaihdella. Russakoiden keho on litteä ja soikea, ja niillä on pitkät tuntosarvet ja jalat. Usein niiden väritys on tummanruskea tai musta, ja ne voivat olla kiiltäviä.
  2. Elinympäristö: Russakat viihtyvät yleisesti sisätiloissa, erityisesti kosteissa ja lämpimissä paikoissa. Ne voivat asettua asuntoihin, hotelleihin, ravintoloihin, varastoihin ja muille alueille, joissa on tarjolla ruokaa ja suotuisat olosuhteet.
  3. Ruokavalio: Russakat ovat opportunistisia syöjiä ja pystyvät hyödyntämään monenlaisia ruokalähteitä. Ne voivat syödä ruoantähteitä, makeisia, rasvoja, leivonnaisia, viljatuotteita ja jopa eläinperäisiä aineita. Lisäksi ne voivat käyttää hyödykseen ruoan jätteitä ja orgaanista materiaalia.
  4. Lisääntyminen: Russakat ovat lisääntymiskykyisiä hyönteisiä. Naaras russakka voi munia useita munapaketteja elinaikanaan. Jokainen munapaketti voi sisältää kymmeniä munia. Munat kehittyvät munapaketissa ja kuoriutuvat sitten nuoriksi nymfeiksi, jotka kasvavat aikuiseksi russakaksi useiden nahanluontivaiheiden kautta.
  5. Terveysriskit: Russakat voivat aiheuttaa terveysongelmia, sillä ne voivat levittää bakteereja ja sairauksia. Ne voivat kuljettaa mukanaan mikrobeja ja tartuntatauteja, kuten salmonellaa ja stafylokokkeja. Lisäksi russakan eritteet ja kuolleiden russakoiden jäänteet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita joillekin ihmisille.

On tärkeää torjua russakoita, jos niitä esiintyy kotona tai muissa tiloissa. Ammattilaisten apu ja asianmukainen hygieniakäytäntöjen noudattaminen voivat auttaa torjumaan russakoita tehokkaasti ja ehkäisemään niiden leviämistä.

Russakan torjunta ilman myrkkyjä

Tarjoamme kemikaalittomia ratkaisuja sekä kotitalouksiin että yrityksille. Käytämme lämpökäsittelyä torakkapopulaation tehokkaaseen tuhoamiseen ensimmäisellä käyntikerralla. Lämmön avulla saavutetaan erinomainen torjuntateho torakoille. Lisäksi meillä on käytössämme joukko muita avustavia torjuntatoimenpiteitä, jotka auttavat lopullisesti pääsemään eroon torakoista. Näiden yhdistelmä mahdollistaa tehokkaan torjunnan ilman kemikaaleja.

Torjuntatoimenpiteet torakoita vastaan vaativat yleensä useamman kuin yhden käynnin. Ensimmäisellä torjuntakerralla suoritetaan laajempi torjunta, jonka tarkoituksena on päästä eroon suurimmasta osasta torakoita. Seuraavilla käynneillä käytetään muita tukitoimia torakoista lopullisesti vapautumiseksi. Torjuntatoimenpiteet toistetaan tarvittava määrä kertoja, kunnes jokainen torakka on hävitetty. Käyntikertojen määrä riippuu torjunnan vaativuustasosta ja torakoiden levinneisyydestä, yleensä se vaihtelee 2-4 kerran välillä. Näiden toistuvien käyntien avulla varmistetaan tehokas ja perusteellinen torakoiden torjunta.

Tarvitsetko apua torakoiden hävittämisessä?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä. Tehdään kohteeseen torakkatarkastus, jonka jälkeen annamme torjunnasta yksilöllisen tarjouksen.

Pyydä yhteydenottoa

Tiedämme, että joskus ei ole mahdollisuutta soittaa, tai saatat olla kiireinen juuri nyt. Jos haluat, voit täyttää yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin otamme sinuun yhteyttä sovitusti tai mahdollisimman pian.