Usein kysyttyä

Lämpötorjunta on tehokkain torjuntamuoto tuhota luteita. Lämpötorjunta hävittää luteet, luteiden munat sekä nymfit yhdellä käsittelykerralla. Tätä tehokkaampaa torjuntamuotoa ei tällä hetkellä ole koko maailmassa.

Lämpötorjunnassa koko käsiteltävä huone lämmitetään noin +80c asteeseen, jolloin luteet ja niiden esiasteet kuolevat kerralla kaikkialta huoneesta.

Kuivahöyrytys tappaa luteen ainoastaan siitä tilanteessa, että se osuu suoraan luteeseen. Tällä torjuntatavalla ei ole mitään tekemistä lämpötorjunnan kanssa. Höyrytys vaatii useimmiten 3-6 käyntikertaa.

Lämpötorjunta toimii kun se tehdään kunnolla ja oikein. On totta, että +52c lämpötila ei oikein riitä tappamaan lutikoita. Meidän kokemuksen mukaan vaaditaan vähintään +60c lämpö, että luteet ja niiden munat kuolevat. Itse käytämme lämpötiloja +70-80c asteessa jolloin voimme olla varmoja, että kaikki luteet ja niiden kaikki kehitysasteet kuolevat.  Pääasiallisesti luteet majailevat huonekaluissa sekä sängyn lähettyvillä.
Lämpötorjunnalla huonekaluja tai tekstiilejä ei tarvitse hävittää. Joskus ongelma on päästetty asukkaan toimesta niin pahaksi, että toimenpiteet pitää uusia.  Iloksemme voimme todeta, että meillä on lämpötorjunnan onnistumisprosentti 99% ensimmäisellä kerralla, jolloin uusintakäsittelyä ei tarvita.

Olemme myös kuulleet samaa väittämää, varsinkin yrityksiltä jotka eivät itse käytä lämpötorjuntaa. Kyseinen väite on väärä. Kun aloitamme lämpötorjunnan, luteet majailevat sillä hetkellä missä nyt sattuvat majailemaan. Yleensä sängyn lähettyvillä odottaen yöllistä ruoka-annostaan. Aloitamme lämpötorjunnan pääsääntöisesti paikasta, jossa luteita tai luteiden jälkiä on havaittu. Nostamme lämpötilan niin nopeasti yli +60c asteen, että luteet eivät kerkeä lähtemään karkuun.

Yleensä sängyssä rupeaa käymään vilinä jo +45c asteen paikkeilla, mutta tällöin on jo myöhästä. Lämpötila nousee minuuteissa tappolukemiin, jolloin luteet kuolevat välittömästi.

Luteilla ei ole hätäpoistumis-suunnitelmaa tai muutakaan järjellistä elämää, jotta ne voisivat ennalta suunnitella pakoreittejä valmiiksi. Ja ei, luteet eivät pysty tunkeutumaan seinän lävitse toiseen huoneeseen. Luteilla ei ole purukalustoa, jolla he voisivat purra itsensä materiaalien lävitse.

Ainoastaan siinä tapauksessa, että luteita on satoja, saattaa olla, että luteet siirtyvät huoneista toisiin ilmanvaihtokanavia tai sähkökouruja pitkin, mutta ne ovat sen tehneet jo ennen lämpötorjuntaa. Tällöin ludeongelma on päästetty kasvamaan todella pahaksi jolloin koko huoneiston lämpötorjunta on paikallaan.

Monilla suurilla torjuntayrityksillä on nykyään ympäristöystävällisiä torjuntatapoja. Ne ovat yhtä tehokkaita kuin kemialliset torjuntatavat, usein jopa tehokkaampia. Vaihtoehtoisiin torjuntatapoihin kuuluvat muun muassa korkean tai alhaisen lämpötilan käyttö. Tällöin tila joko jäähdytetään tai lämmitetään, kunnes haittaeläin kuolee. 

Biologiset ja ekologiset vaihtoehdot ovat yhä tärkeämpiä. Niiden avulla me voimme suojella ympäristöä, lapsia ja kotieläimiä.

Ei vaurioita. Tämä on valheellinen väittämä jota varsinkin myrkyttäjät käyttävät myyntiargumenttinaan lämpötorjuntaa vastaan. Olemme tehneet yli 1000 lämpötorjuntaa, eikä talojen rakenteet tai muut huoneiston pinnat ole kärsineet vaurioita lämpökäsittelystä.

Jotkut tekevät mitä vain, mustamaalatakseen kilpailijoiden ylivoimaisia torjuntamuotoja, koska muuten heiltä loppuisi työt. Tämä on kyllä tavallaan ihan ymmärrettävää, mutta sääli vain, että isännöitsijät uskovat näitä väitteitä totuutena.

Tämä on vain ja ainoastaan sellaisten henkilöiden levittämää disinformaatiota, joilla ei ole omakohtaista kokemusta tai ammattitaitoa arvostella kysesistä toruntamuotoa. Lämpötorjunta kun on ainut torjuntamuoto, jossa luteet ja niiden munat saadaan tapettua kerralla.