Referenssi: Mittava luteidentorjunta asumisyksikössä

Luteet olivat levinneet rakenteisiin

Mittava luteidentorjunta asumisyksikössä.

Luteiden löytyminen oli järkytys

Synkkänä marraskuisena perjantai iltapäivänä saimme epätoivoisen puhelun asunnottomien henkilöiden asuntolan johtajalta: asumisyksikön yhdestä huoneesta oli löytynyt luteita. Vielä samana iltana menimme kohteeseen tarkastuskäynnille. Koko kiinteistö kartoitettiin ja paljastui ikävä tilanne. Luteita ei löytynyt vain yhdestä huoneesta vaan ongelma oli päässyt leviämään yhteentoista (11) tilaan.

Luteet olivat vallaneet 11 asumisyksikön huonetta. 3 huoneessa luteet olivat menneet talon rakenteisiin. Tämän vuoksi kohteessa otettiin käyttöön kaikki mahdolliset torjuntakeinot, jotta luteista päästäisiin nopeasti eroon ja jotta luteet eivät leviäisi yhtään enempää talon rakenteissa.

Torjuntaan käytettiin kaikki torjuntakeinot

Luteet olivat levinneet rakenteisiin
Luteet rakenteissa vaikeuttavat torjuntatoimia ja nostavat torjunnan kokonaiskustannusta

Kahdessa asuinhuoneessa ongelma oli erittäin paha, joten oli syytä ryhtyä nopeasti toimeen, jotta luteiden leviäminen saatiin pysäytettyä. Asumisyksikön henkilökunta alkoi välittömästi toimimaan ohjeidemme mukaisesti. Kohteessa oli sikäli hyvä tilanne, että asukkaat joiden huoneista luteita löytyi, pystyttiin siirtämään vielä samana iltana toiseen kiinteistöön. Me teimme toimintasuunnitelman ja kattavat ohjeistuksen henkilökunnalle ja asukkaille. Kiinteistön pihalle tuotiin iso pakastuskontti, johon lähes koko kiinteistön irtaimisto siirrettiin. Tämän jälkeen päästiin varsinaiseen torjuntatyöhön.

Luteet olivat levinneet rakenteisiin

Osassa huoneista jouduttiin purkamaan lattioita ja listoituksia ennen torjuntaa, koska luteet olivat päässeet rakenteisiin. Lämpötorjuntaa ahkeroitiin kolme pitkää päivää, jonka jälkeen koko kiinteistö ansoitettiin. Kova työ palkittiin parhaalla mahdollisella lopputuloksella: Luteista päästiin eroon yhdellä torjuntakerralla!

Hyvä yhteistyö tuottaa toivottuja tuloksia

Tässä projektissa korostui hyvän yhteistyön merkitys, henkilökunnalla ja asukkailla oli erittäin kova tahtotila päästä luteista eroon, ja he ansaitsevat erityskiitoksen ja kehut esimerkillisestä toiminnasta ohjeiden noudattamisesta. Myös torjuntamuodon valinta on tärkeä. Lämpötorjunnalla tilanne saadaan ratkaistua nopeasti ja tehokkaasti eikä torjunta veny kuukausien mittaiseksi. Tämän asumisyksikön asukkaat pääsivät palaamaan ludevapaisiin huoneisiinsa kahden viikon kuluttua ensimmäisestä yhteydenotosta.  Tämä oli yksi esimerkki torjunnoista, joita olemme tehneet vaikeisiin kohteisiin, joissa luteet ovat päässeet leviämään laajasti. Koska kahta samanlaista tilannetta ei ole, teemme jokaiseen kohteeseemme yksilöidyn toimintasuunnitelman, jolla varmistettaan torjunnan onnistuminen. Älä anna tilanteen  pitkittyä vaan käänny puoleemme, hoidetaan ludeongelma kerralla pois päiväjärjestyksestä!

Vastaa