Referenssit: Lude ja torakan torjunta Espoolaisessa lomakylässä

Referenssit: Lude ja torakan torjunta Espoolaisessa lomakylässä roskalava lomamokin torjunnassa

Lude ja torakan torjunta

Referenssit: Lude ja torakan torjunta Espoolaisessa lomakylässä torakan torjunta frame

Saimme päivystyskutsun Espoossa sijaitsevaan lomamökkiin, jossa on havaittu muutamia lutikoita. Suoritettuamme tarkastusarvioinnin, vahvistui epäily, että mökissä oli todellakin luteita useammassa sängyssä. Lisäksi saimme tiedon, että asukkaat olivat siirtyneet toisesta mökistä uuteen mökkiin. Pyrimme saamaan omistajalta luvan tarkastaa samalla käynnillä myös kyseisen toisen mökin, josta asukkaat olivat siirtyneet muutama viikko sitten.

Välillä työ yllättää

Yllätys oli suuri, sillä toinen lomamökki oli täysin invaasion kourissa – luteita ja torakoita oli runsaasti. Luteet olivat päässeet valloilleen, ja mökissä oli tuhansittain niitä. Torakoita oli kymmenittäin, mutta luteita löytyi joka paikasta, ja ne olivat levinneet huolestuttavasti rakenteisiin. Luteet olivat levinneet jopa toiselle puolelle taloa, ulottuen toiseen huoneistoon asti.

Tarjous torjunnasta

Luteet saattavat levitä huoneiston rakenteisiin

Tarjosimme lomamökkien omistajille torjuntapalvelua, ja he hyväksyivät tarjouksen. Laadimme kattavan torjuntasuunnitelman, joka sisälsi erilaisia toimenpiteitä luteiden ja torakoiden hävittämiseksi. Suunnitelmaan kuului muun muassa ludeirtaimiston poistaminen, pakastaminen ja lämpökäsittely mökeissä. Lisäksi hyödynsimme muita avustavia toimenpiteitä varmistaaksemme, että luteista ja torakoista päästäisiin eroon yhdellä torjuntakerralla.

Torjunta torjuntasuunnitelman mukaisesti

Koska luteet olivat levinneet paritalon molempiin puoliskoihin ja tunkeutuneet rakenteisiin, meidän oli purettava osa sisäkatosta ja väliseiniä, joissa luteet olivat osittain piileskelleet.

Referenssit: Lude ja torakan torjunta Espoolaisessa lomakylässä ludeirtaimiston havitys roskalavalle
Välillä on pakko hävittää irtaimistoa lämpötorjunnan jälkeen.

Torjuntaprosessi kesti kolme päivää alusta loppuun. Tämä sisälsi torjunnan yhdessä paritalon puolikkaassa sekä koko toisen paritalon, jossa oli kaksi loma-asuntoa.

Valitettavasti osa huonekaluista oli vaurioitunut ja pilalla. Luteet olivat jättäneet ulosteitaan huonekaluihin, mikä aiheutti voimakasta hajua ja värjäsi ne mustiksi. Tästä syystä näitä huonekaluja ei voitu enää käyttää, vaan ne tuli hävittää vaikkakin lämpötojunnan jälkeen huonekalut saadaan täysin ludevapaiksi. On tärkeää puhdistaa ja desinfioida tilat perusteellisesti torjunnan jälkeen, jotta luteiden aiheuttamat jäljet ja hajut saadaan poistettua kokonaan. Varsinkin vuokrakohteissa tämä on erittäin tärkeää.

Torjunnan jälkitarkkailu

Torjunnan jälkeen asensimme tiloihin ansateippiä ja muita feromonipohjaisia ansoja. Kuukauden kuluttua torjunnasta teimme tarkastuskäynnin hoidettuihin tiloihin. Huomasimme, että muutama lude oli yrittänyt tulla rakenteiden takaa, mutta ne olivat jääneet ansateippien ansoihin kiinni.

Torjuntasuunnitelma ja tehokkuus

Tämän jälkeen kohteesta ei ole löytynyt enää luteita tai torakoita. Samalla huomattiin, että myös sokeritoukat ja kärpäset olivat hävinneet. Kun torjunta suunnitellaan huolellisesti ja noudatetaan tarkasti perusteellista torjuntasuunnitelmaa, torjunnasta tulee erittäin tehokasta. Erityisesti kun torjunnan toteuttajalla on laaja kokemus vastaavien projektien onnistuneesta läpiviennistä useissa kymmenissä kohteissa.

Vuokrakohteiden ludetorjunta

Vuokrakohteissa luteiden torjunta on erittäin vaativaa ja samalla äärimmäisen tärkeää, sillä luteet on saatava hävitettyä mahdollisimman nopeasti, jotta vuokraustoiminnassa ei synny pitkiä keskeytyksiä. Mikäli tämä kohde olisi käsitelty perinteisillä myrkytysmenetelmillä, vuokraustoiminta olisi joutunut keskeytymään useiden kuukausien ajaksi. Tämä ei ole toivottavaa, koska omistaja menettäisi vuokratuloja jokaiselta potentiaaliselta vuokrapäivältä.

Sen vuoksi nopea ja tehokas luteiden torjunta on erityisen tärkeää vuokrakohteissa. Käytettäessä ammattitaitoista ja tehokasta torjuntamenetelmää, joka minimoi vuokrauksen keskeytykset, omistaja pystyy välttämään taloudellisia menetyksiä ja varmistamaan jatkuvan vuokraustoiminnan.

Vastaa