Miten tuhoan luteet saunassa?

Emme suosittele saunottamista

Miten tuhoan luteet saunassa?

Miten pääsen eroon luteista saunassa? Luteiden hävittämisessä matkalaukuista ja muista irtaimistoista on kaksi tehokasta tapaa: saunottaminen ja pakastaminen. Tässä blogikirjoituksessa keskitymme matkalaukun ja sen sisällön saunottamiseen sekä siihen liittyviin mahdollisuuksiin ja riskeihin. On tärkeää noudattaa oikeita menetelmiä luteiden hävittämisessä saunottamisen avulla, sillä väärin tehtynä on riski, että luteet leviävät huoneistoon entistä pahemmin ja torjuntakustannukset kasvavat. Seuraavat ohjeet ja neuvot pätevät myös muihin irtaimistoihin, joista halutaan päästä eroon luteista.

Emme suosittele saunottamista!

Nämä ohjeet ovat tarkoitettu henkilöille, jotka eivät kaihda riskejä, joita saunottamisessa on toden teolla. Suosittelemme aina luteiden torjunnassa pakastamista saunomisen sijaan. Matkalaukku voidaan sijoittaa riittävän suureen arkkupakastimeen, jossa pakkasta on vähintään -20 celsiusasteessa. Matkalaukun tulee olla pakastimessa vähintään 3 vuorokautta, jotta luteet ja niiden munat kuolevat.

Helpottaaksemme asiakkaidemme elämää tarjoamme kätevän pakastuspalvelun, jossa irtaimisto pakastetaan ammattitaitoisesti vähintään -25 asteen pakkasessa. Tutustu tarkemmin pakastuspalveluumme tästä linkistä!Saunan lämpötila

Älä saunota!
Saunottaminen ei ole hyvä idea, jos ei tiedä mitä tekee.

Jos aiot käyttää lämpökäsittelyä matkalaukkusi ja sen sisällön puhdistamiseen, on erittäin tärkeää, että saunan lämpötila on riittävän korkea. Suosittelemme yli +80 celsiusastetta, jotta tarvittava lämpö pystyy tunkeutumaan jokaiseen materiaaliin matkalaukun sisällä. On hyödyllistä hankkia infrapunalämpömittari, jolla voit varmistaa, että matkalaukun sisälämpötila on tarpeeksi korkea. On tärkeää huomata, että liian alhainen lämpötila ei tapa luteita eikä niiden munia. Luteet tiputtautuvat helposti saunan lattialle ja leviävät sieltä makuuhuoneisiin.

On syytä ottaa huomioon, että matkalaukun saunottaminen aiheuttaa aina paloturvallisuusriskin. Jos päätät kokeilla saunaa luteiden hävittämiseen, poista matkalaukusta herkät materiaalit, kuten aerosolipullot, meikit, hajuvedet, shampoot ja muut kemikaalit sekä tavarat, jotka eivät kestä korkeita lämpötiloja. Tarkasta myös huolellisesti poistetut tavarat. Aerosolipullot, hajuvesipullot ja vastaavat esineet voi huuhdella kuumassa vedessä, mikäli niiden materiaali kestää kosteutta. Kaikki tavarat, jotka eivät kestä kuumuutta tai kosteutta, tulee käsitellä pakastamalla. Eli laita nämä tavarat pakkaseen vähintään -20 asteen lämpötilaan 3 vuorokaudeksi.

Sähkösaunojen yksi haaste on se, että lämpöanturit sijaitsevat yleensä saunan katossa. Tämä voi vaikeuttaa lämpökäsittelyä, sillä lauteiden tasolla lämpötila ei välttämättä nouse riittävän korkeaksi, jotta luteet kuolisivat lämmön vaikutuksesta.

Miten tuhoan luteet saunassa? jaahy logo mtausta pieni
Emme suosittele saunottamista, koska se voi mennä kramaisevalla tavalla pieleen.

Suojaa irtaimisto erittäin hyvin

On tärkeää käyttää paksua ja tarpeeksi suurta jätesäkkiä, johon matkalaukku asetetaan. Sulje jätesäkin suu erittäin huolellisesti varmistaen, ettei mikään elollinen pääse sieltä karkuun. Jos matkalaukku laitetaan suoraan saunan lauteille ilman jätesäkkiä, luteet saattavat pudota saunan lattialle ja ryömiä sieltä makuuhuoneisiin etsimään ravintoa. Saunan lattialla lämpötila ei nouse tarpeeksi korkeaksi, jotta luteet kuolisivat.

Kun lämpötila on yli +60 c astetta

Mittaa matkalaukun ulkolämpötila huolellisesti. Kun lämpötila nousee yli +60 astetta Celsiusasteeseen, voit tehdä varovaisesti pienen aukon jätesäkkiin matkalaukun yläosan kohdalle, jotta matkalaukku on osittain edelleen jätesäkin sisällä. Seuraa säännöllisesti matkalaukun sisälämpötilaa, mukaan lukien vaatepinot ja muut ahtaat kohdat. Jokaisessa kohdassa sisälämpötilan on oltava vähintään +60 astetta, jotta kaikki elävät hyönteiset kuolevat matkalaukun sisällä.

Kun saunan lämpötila on saavuttanut riittävän tason, voit avata matkalaukun lopullista lämmitystä varten. Jatka lämpötilan tarkkailua vaatepinojen välillä ja pyörittele sekä käännä vaatteita ja muita tavaroita matkalaukun sisällä varmistaaksesi, että jokainen esine ja vaatepinon väli saavuttaa yli +60 celsiusasteen lämpötilan. Yli 60 asteen lämpötilaa tulisi ylläpitää vähintään 2 tunnin ajan.

Suojaa kotisi lutikoiden varalta ludeturvasopimuksemme avulla.
Saunottaminen on houkutteleva vaihtoehto, mutta riskialtis luteiden hävitykselle.

Omien testiemme perusteella huomasimme, että matkalaukku oli saunassa 4 tuntia, mutta vaatepinon välinen lämpötila ei kertaakaan noussut yli +45 celsiusasteen. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää pyöritellä ja käännellä tekstiilejä ja tavaroita koko saunottamisen ajan. Jos tätä ei tehdä, luteet ja niiden munat selviytyvät saunottamisesta hengissä.

Kun jokainen tavara ja vaate on lämmennyt tasaisesti, voit ottaa jätesäkin saunasta ja laittaa sen suoraan roskakoriin. Nyt kaikkien tavaroiden pitäisi olla turvallisia käyttää. Jos haluat varmistua saunottamisen onnistumisesta, voit pestä tekstiilit koneessa käyttäen vähintään +60 asteen pesuohjelmaa.

Muista huuhdella saunan lattia perusteellisesti erittäin kuumalla vedellä, jotta mahdolliset munat ja luteet kuolevat lattialta, jos niitä sinne on eksynyt.

On äärimmäisen tärkeää, että matkalaukun saunottaminen suoritetaan perusteellisesti ja huolellisesti. Muussa tapauksessa saunottamisesta ei ole mitään hyötyä. Tästä syystä emme suosittele saunottamista lainkaan, vaan suosittelemme sen sijaan pakastamista.

Uudet ansateipit ovat tilattavissa.

Ole tietoinen siitä, että saunomisen yhteydessä on erittäin suuri riski luteiden leviämisestä makuuhuoneisiin.

Vastaa